A hagyományos lakodalmi menü

Egy hagyományos lakodalmi menü összeállításában volt segítségünkre Horváth Béla séf, a szentgotthárdi Andante étterem konyhájának vezetője.

- A hagyományos lakodalmi aperitif az Őrség környékén természetesen körte vagy szilvapálinka. Igény esetén az aperitif mellé készíthetünk a Hortobágyi húsos palacsinta receptjére rímelő köszöntő falatkákat.
A hagyományos lakodalmi menü nem képzelhető el leves nélkül, ez pedig jellemzően valamilyen tyúkhúsleves variáció. Újházy tyúkhúsleves esetén a húst és a zöldségeket a levesben tálaljuk, míg házias húsleves esetén a főtt hús külön kerül azt asztalra különböző szószok (pl. meggy) és mártások (torma, kapor, paradicsom) kíséretében.
A lakodalmi menü fő fogásait gyakran 4-6 fős tálakon szervírozzák, megadva a választás lehetőségét a vendégeknek. Legalább négyféle sültet, többféle köretet és salátákat tartalmaz a menüsor. Érdemes arra törekedni, hogy kímélőbb (natúr szárnyasok, párolt zöldségek) és testesebb fogások (tarja, rostélyos, csülök) is szerepeljenek a tálakon.
A desszert rendszerint tortákból és a vendégek által hozott aprósüteményekből áll. A hagyományos menühöz a rétesek és lepények illenek leginkább.
Éjfélkor pörkölt vagy töltött káposzta kerül az asztalra.

- Milyen italokat javasol a hagyományos lakodalmas menühöz?

- Ha lakodalom, akkor bor, sör, röviditalok egyaránt bőségesen fogynak. A javaslatom, hogy az asztalokon mindig legyen bőségesen szódavíz, ez enyhítheti a lakodalmat követő másnaposság tüneteit.

 
Asztalfoglalás igénylése,
csoportos éttermi ajánlatkérés

Kedves Vendégeink!
Az adatok elküldése nem jelent végleges asztalfoglalást.
Kollégánk hamarosan egyeztet Önnel a részleteket illetően.


Közvetlen kapcsolatfelvétel:
info@andantehotel.hu

  • 36 94 44 55 66
  • 36 20 234 42 41Miért éppen az Andante?

Mert nálunk házias ízeket talál, jópár tájjellegű ételt tartunk az étlapunkon.
Mert készpénz helyett Szép kártyával, bankkártyával is fizethet.
Mert szívbarát fogásokat is kínálunk, kérésre glutén-mentes anyagokból főzünk.
Mert a nagyobb családi, baráti társaságokat egyedi kedvezményekkel várjuk.